Användning av produkterna för en lyckad viktminskning

Recept

Chilibakad lax med dijonsmakad rotfruktsallad är en supergod middag. Prova! 

2 PORTIONER
Ingredienser:
250 g laxfilé
1 tsk chiliflingor
1 palsternacka 70 g
1 bit roselleri 70 g
4 broccolibuketter 100 g
1⁄2 rödlök 60 g
1 stor näve sallad 40 g
4 msk mungbönsgroddar 30 g
4 tsk kapris
1,5 msk dijonsenap (osötad)
2 tsk äppelcidervinäger
2 msk vatten
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk Santa Maria torkade franska örter 
1 tsk torkad timjan
peppar och örtsalt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda dijonsenap, vatten, vinäger, vitlök och örter till en vinägrett.
3. Strö lite chiliflingor på laxen, salta och pepp­ra. Baka av laxen cirka 12 minuter i mitten av ugnen.
4. Skala och tärna rotselleri och palsternacka. Koka några minuter i lättsaltat vatten. Dela broccoli­ buketterna och doppa dem 2 minuter i det kokande vattnet.
5. Blanda de varma grönsakerna med kapris och häll på vinegretten. Häll dijonsenapvinegretten på. Smaka av med örtsalt och peppar.
6. Servera med en sallad på bladgrönt, rödlök och mungbönor.