Läs mer här om användning av produkterna för en lyckad viktminskning

Tips

Det finns många namn för promenad som motionsform: fitness walking, power walk, gång, promenera, etc. Att gå är en av de enklaste och mest effektiva sätten att öka sin förbränning. Allt som krävs är kläder som passar årstiden och ett par stabila skor med bra dämpning.

För att du ska få en bra effekt av din promenad är det viktigt att du håller ett bra tempo. Det är stor skillnad i energiåtgång beroende på vilket tempo du håller. Håll ett högt och jämt tempo utan avbrott! Målet med förbränningsträning är att få kroppen att använda fettdepåerna som energikälla. Det är en långsam process, kroppen ska hinna frigöra fett från depåerna, omvandla det till rätt form och skicka ut det i blodomloppet. Promenera därför en lite längre stund, gärna mellan 20min till 60min. Tjugo minuter är en bra riktlinje på när fettförbränningen har kommit igång, därefter används fett till största delen som bränsle.

Ett tips om du promenerar själv är att ta med bra musik som du blir sporrad av att lyssna på. Då får du en extra adrenalinkick och mental hjälp att hålla tempot uppe.